Frosthaven (2021)

Базова гра
Ранг: 34
Світова оцінка: 7
Кількість гравців: 1 - 4
Вік гравців: 14
Тривалість гри: 120
Складність: 3.5

Опис

Frosthaven (Морозна гавань) - це історія маленького форпосту далеко на північ від столиці Білого Дуба, форпосту, який ледве виживає в суворих погодних умовах та під час вторгнень відомих і невідомих сил. Група найманців, що перебуває на краю загибелі, допоможе врятувати це поселення від знищення. Їм доведеться мати справу не лише з суворими стихіями, але й з іншими, набагато небезпечнішими загрозами, що чатують на них у нещадній холодній пустелі. З гір нападають Алгокси, більші, схожі на йеті, родичі Іноксів; з північного моря припливають Луркери; ходять чутки про машини, що блукають замерзлими пустками з власної волі. Загін найманців повинен протистояти всім цим небезпекам, і, можливо, при цьому укласти мир з цими новими расами, щоб вони могли працювати разом проти ще більш зловісних сил.

Frosthaven - це самостійна пригода від дизайнера і видавця Gloomhaven, яка включає шістнадцять нових персонажів, три нові раси, більше двадцяти нових ворогів, більше ста нових предметів і нову, 100-сценарну кампанію. Персонажі та предмети з Похмурої Гавані можна буде використовувати у Крижаній Гавані, і навпаки.

Окрім добре відомих бойових механізмів Gloomhaven, у Frosthaven буде набагато більше можливостей поза боєм, наприклад, численні таємниці, які потрібно розгадати, система сезонних подій, які потрібно пережити, і контроль гравця над тим, як розширюється це напівзруйноване село, з кожною новою будівлею, що пропонує нові шляхи для розвитку.

Фростхейвен має абсолютно новий набір предметів, але існує механіка для перенесення предметів з «Похмурої Гавані». Однак, оскільки це віддалена локація, ці предмети імпортуються, і їх немає в стандартній комплектації. Ресурси набагато цінніші, і вам доведеться створювати предмети за допомогою системи крафтингу, а не просто купувати їх.