Дата: Фрагменти історії

Дата: Фрагменти історії
Кількість гравців: 2 - 4
Вік гравців: 10
Тривалість гри: 15
Складність: 1
Видавець:
Реліз локалізації:

Дата — це проста гра для компанії, що допоможе згадати найвизначніші події з історії України.

Гра складається зі 100 двосторонніх карт. З одного боку зображена цікава історична подія і вказана її назва, з іншої ще зазначена дата, коли саме це відбулося.

Під час партії кожен гравець матиме свою колоду карт з різними історичними подіями. Під час ходу потрібно виконати одну або декілька дій:

а) (обов'язково) викласти одну зі своїх відкритих карт в часовий потік намагаючись якнайточніше вгадати момент, коли це відбувалося. 

б) (не обов'язково)заблокувати одну з карток опонента накривши її своєю.

в) (не обов'язково) розблокувати одну зі своїх заблокованих карт. Для цього потрібно карту опонента, що блокує вашу, викласти в часовий потік. Якщо місце для неї обрано правильно — вона скидається, якщо ж ви помилилися — то маєте перекласти її на правильне місце і вона буде зараховуватися в карт, що правильно виклав ваш опонент.

Той хто першим правильно викладе 5 своїх карт — здобуде перемогу.

 

Дата - огляд настільної гри про історію України

В цьому відео я розповідаю про прикольну українську настільну гру "Дата. Фрагменти історії" від видавництва Woodcat. Тут вам потрібно хоч трощечки знати історію України, щоб перемогти!

Дата. Фрагменти історії | Розпаковка, правила, огляд настільної гри (3 в 1)

Усім привіт! Запрошуємо до перегляду нового формату 3 в 1 (розпаковка, правила, огляд) настільної гри “Дата. Фрагменти історії" від видавництва WoodCat. З цього відео ви дізнаєтесь, які компоненти "Дати", познайомитеся із коротенькими правилами, зразком ходу та нашими враження від ігрового процесу. У настільній грі “Дата. Фрагменти історії" потрібно буде грати картки подій, які пов'язані з історією України, у часовий потік. Ця настільна гра допоможе підтягнути знання з історії України в ігровій формі. Над проектом працювали: Некрасов Костянтин (концепція, розробка), Гонак Дмитро (розробка), Сєрова Валерія (художниця, дизайнерка), Пушкар Ігор (художник).

Дата: Фрагменти історії - розпаковування гри

Олі до рук потрапила новенька гра - "Дата. Фрагменти історії" від видавництва Woodcat.

Що це — копія гри "Тайм лайн" чи цікавий самобутній український проєкт? А може все разом?

З цього відео ви дізнаєтесь:

- що Оля не розрізняє українських гетьманів;

- скільки котів помістилося в коробочку з грою "Дата";

- навіщо там взагалі коти?

"Дата. Фрагменти історії" підійде як для фана, що б пограти у щось коротке і не складне з друзями, так і для актуалізації знань з історії України. Гра триватиме близько 15 хв, для 2-4 учасників, віком від 10 років.

Граємо в гру Дата: Фрагменти історії

Нас навряд можна назвати завзятими фанатами історії України, але навіть нам було цікаво зіграти в гру “Дата: Фрагменти історії”. В ній вам не доведеться згадувати скільки дітей було у Ярослава Мудрого, та як саме він розділив між ними землі Київської Русі, але буде корисним приблизно здогадуватись в який історичний період це відбувалося. Цікавості до гри додає те, що окрім подій про які всі знають (наприклад, Помста княгині Ольги деревлянам) в грі є події про які з нашої трійки не чув ніхто (наприклад, Устава на волоки).

Уста́ва на воло́ки — правовий документ, затверджений польським королем, великим князем литовським Сигізмундом II Августом про проведення аграрної та фінансово-податкової реформи на території Великого князівства Литовського. За ним всі земельні володіння великого князя вимірювалися і ділилися на однакові ділянки — волоки, що стали єдиною одиницею оподаткування. 

Wikipedia

У випадку з такими картами вам або знадобиться гарна вдача (щоб просто спробувати вгадати, коли ж це відбулося) або логічне мислення, адже ілюстрації в цій грі відіграють велику роль. Подивившись на одяг зображених людей, або предмети, які вони використовують можна спробувати здогадатись коли відбулася та чи інша подія.

Якщо ви хочете позмагатися з друзями, посміятися над тим, наскільки погано засвоїлися шкільні знання, дізнатися щось нове — тоді “Дата: Фрагменти історії” — це чудовий вибір.

Гра розрахована на 2-4 учасників від 10 років, партія триває близько 15 хвилин.

Дякуємо Ярославу з каналу TheDrot, що запросив до себе в гості та пограв з нами. Підписуйтесь на його канал (або просто слідкуйте за дописами на нашому сайті) адже там скоро з’явиться летсплей “Тераформування Марса”.

Уточнення за правилами!

Коли гравець викладає 5-ту переможну карту — всі мають дограти поточний раунд. У відео Оля виклала 5-ту переможну карту і на цьому гра завершилась, а за правилами Міша і Ярослав ще мали походити. Якби в результаті хтось з них також мав би в часовому потоці 5-ть карток свого кольору — ми б зіграли, ще один чи декілька раундів, щоб остаточно визначити переможця. Якщо б в нас в результаті закінчилися карти в колоді — ми б зіграли в нічию й Оля нарешті б наліпила котика в досягнення.

Дякуємо за перегляд.

Підтримуйте нас на Патреоні та пишіть — на які українські ігри ви хотіли б побачити огляд чи летсплей.

Настільна Гра Дата: Фрагменти Історії - Розпаковка, Огляд та Правила

Написати відгук

Що б написати відгук ви маєте бути авторизованим.

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.