Kilogames

Опубліковано 13:56 27 квітня 2024

Огляд на настільну гру Космобійники

45

Настільна гра Космобійники (Galaxy Trucker) - це захоплююча пригода, яка переносить тебе у фантастичний космос, де доведеться приміряти на себе роль рейнджера-перевізника, зібрати свій корабель і вирушити в подорож з метою заробити.

Це незвичайна суміш стратегії, головоломки та гумору. Гра-задоволення, яка подобається всім: досвідченим гравцям та новачкам, дітям та дорослим.

Гра підходить для невеликої компанії до чотирьох осіб. Рейтинг ігри на BGG – 7.5.

 

Фаза створення корабля

Партія починається із фази конструювання. Учасники отримують планшети та розпочинають будівництво своїх кораблів зі квадратних плиток.

Всі майбутні компоненти зорельотів розміщуються в одну купу долілиць. Гравці одночасно тягнуть із неї по плитці. Витягнуту плитку можна:

• Розмістити на своєму планшеті поряд з плитками, що вже викладені.

• Відкласти на майбутнє у спеціальну комірку на своєму планшеті, щоб додати її до свого корабля потім.

• Покласти на стіл горілиць між усіма гравцями. Звідти її може забрати будь-який учасник гри.

 

Як тільки один із гравців першим збирає свій корабель, на столі перевертається пісочний годинник. Іншим учасникам залишається лише хвилина, щоб завершити свої будівлі та вийти у відкритий космос.

 

Фаза польоту

Потім починається фаза подорожі, під час якої кораблі вирушають у небезпечну пригоду через космічні простори, стикаючись із різними загрозами, такими як астероїди та космічні пконтрабандисти.

Один із найбільш захоплюючих аспектів гри – це випадковість подій, яка робить кожну партію абсолютно непередбачуваною та повністю відмінною від попередньої. Одного разу тебе можуть чекати на кожному кроці контрабандисти, в іншу партію - доведеться пробиратися через щільні метеорні дощі, а в третій поїздці на шляху будуть тільки розбиті судна та мізерні планети окраїнного космосу. Твій корабель може бути атакований космічними контрабандистами або розірваний метеоритним дощем будь-якої миті. При цьому від нього відриватимуться шматки, залишаючи тебе без гармат, вантажів чи двигунів. Все це тільки додає веселощів та азарту.

 

Попри такий хаос і постійний рандом, гра все ж таки вимагає від гравців стратегічного мислення та планування. Ти повинен грамотно сконструювати свій корабель, враховуючи його міцність, ефективність та здатність упоратися з різними загрозами. Тобто створити його так, щоб збільшити свій шанс не залишитися в космосі без двигунів чи команди, а прилетіти на кінцеву точку та ще й заробити дорогою за доставку вантажів.

 

Космобійники – це гра, яка ніколи не перестає дивувати та захоплювати своїх гравців. Вона поєднує в собі веселу та видовищну подорож космосом з досить глибокою стратегією. Це азартна гра зі швидкими партіями, в якій усі гравці діють одночасно. І коли вона закінчується навіть твоїм програшем, завжди хочеться вигукнути: "Нумо грати ще одну партію!"

 

Хочеться дізнатися більше про правила гри та отримати підказки щодо будівництва корабля? Ми зібрали всі найкращі поради від досвідчених підкорювачів космосу!

Коментарі

Коментарів ще нема.
Будьте першим!

Написати коментарій

Ви не авторизовані!

Будь ласка, авторизуйтеся