Дерев'яні жетони до української карти Каркасону

01:41 21.08.2023
Дерев'яні жетони до української карти Каркасону

Так сталося, що я живу в селі та й ще далеко від цивілізації, тобто України. Тому аксесуари до настільних ігор легше виготовити самостійно, ніж чекати на готові місяць-другий. До того ж це додаткове handmade hobby :)

До чудової української карти Каркасону у комплекті не йдуть жетони. Граю я переважно на природі, тому картонні компоненти часто здуває вітром. От я й вирішила перший раз спробувати зробити дерев'яні жетони.

Для цього потрібно:

   -- кругла дерев'яна паличка діаметром 18мм та те, чим її порізати

   -- листи наждачного паперу різної зернистості (в мене 120, 240, 360)

   -- те, чим будемо наносити цифри (олівці, фарба чи маркери)


Спочатку нарізаємо шайби за допомогою електролобзика чи ручної пилки. А далі йде процес шліфування. Краще робити це круговими рухами починаючи з меншої зернистості до більшої, тобто 120 -> 240 -> 360. Робота йшла б швидше, якби кіт-помічник не вирішив, що наждачку я купила саме для його кігтиків :)

Для нанесення цифр використала кольорові олівці сумнівної якості та акрилову фарбу. Але якби була така можливість, я б наносила цифри якісною фарбою через трафарет. Якщо цифри не виходили з першого разу, то просто заново шліфувала цю сторону жетона. На жаль, з маркерами такий фікс не вийде, бо їх фарба глибоко проникає у деревину.



Через пару годин жетони були готові. Цей час я майже не помітила, бо слухала диванний подкаст від Карти на стіл :)

Спочатку я хотіла покрити жетони спрей-лаком, але вони вийшли такими гладенькими та приємними на дотик, що вирішила залишити їх такими як є.

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.